Pagini

Persoane interesate

marți, 3 ianuarie 2012

Tendinte in cinema pentru anul 2012

Cu zeci de premiere aşteptate lunar şi sute anual, e destul de greu să trasezi câteva direcţii evidente pentru 2012, dar iată că unele chiar sar în ochi. Află din materialul de mai jos ce te aşteaptă în următoarele 12 luni la cinema!

SF-uri cu extratereştri
Primul lucru pe care l-am observat a fost faptul că ne cam cotropesc extratereştrii! Sau îi "cotropim" noi pe ei. E destul de greu să treci cu vederea faptul că rasa umană are o mulţime de întâlniri de gradul trei anul acesta, păruielile începând chiar pe 13 ianuarie, când The Darkest Hour se dezlănţuie la cinema. În martie tragem o fugă pe Marte cu John Carter, în aprilie ne chinuim să rămânem pe linia de plutire în Battleship, în mai ne facem de cap cu Men in Black III, iar în iunie vizităm planete îndepărtate alături de Noomi Rapace şi Charlize Theron în Prometheus. Şi asta este doar prima jumătate a anului!

Umblă vorba că şi The Avengers s-ar ocupa tot de extratereştrii, lansarea fiind programată pe 4 mai... Poţi vedea AICI un material cu cele mai tari SF-uri aşteptate în 2012.

Animaţii sumbre
În 2012 vor apărea pe ecrane o mulţime de animaţii, inclusiv continuări aşteptate precum Madagascar 3: Europe's Most Wanted sau Ice Age: Continental Drift. Dar oferta este mult mai bogată decât te-ai putea aştepta, cu patru sau cinci titluri mai potrivite pentru spectatorii adulţi decât pentru cei mici. Un exemplu ar fi Frankenweenie, animaţia lui Tim Burton aşteptată în octombrie, care ne arată cum un puşti îşi resuscitează, în stil Frankenstein, căţelul mort într-un accident de maşină.

Tot în octombrie vine Hotel Transylvania, în care "monştrii" ce ne bântuie de secole beletristica (Dracula, Quasimodo, Frankenstein) au parte de câteva aventuri după ce luxoasa ascunzătoare le este descoperită de un tânăr. ParaNorman ni-l arată Normal, un puşti care poate vorbi cu morţii şi care devine singura şansă a orăşelului său după ce acesta este atacat de zombie...


2012 este anul justiţiarilor
Nu începe bine anul şi avem parte de doi: Gerard Butler se dezlănţuie în Machine Gun Preacher, iar Nicolas Cage în Seeking Justice). Este anul lui Batman şi al lui Spider-Man, iar Iron Man, Thor şi Căpitanul America îşi fac şi ei de cap în The Avengers. James Bond loveşte din nou în Skyfall, Jeremy Renner îl moşteneşte pe Matt Damon într-un nou film Bourne, Johnny Blaze îşi încalecă iar motocicleta, Brad Pitt se luptă cu zombie, Colin Farrell dă de pământ (ca să zicem aşa) cu Marte în noul Total Recall, Sam Worthington este din nou Perseus în Wrath of the Titans şi ce să mai spunem despre The Expendables 2? Gata, deja ne-am plictisit... Îl aşteptăm pe Bruce Willis în Looper, în schimb.

Nici actriţele nu stau degeaba în 2012: celebrităţi precum Anne Hathaway, Scarlett Johansson, Kate Beckinsale, Rihanna, Jessica Biel, Gemma Arterton, Kristen Stewart şi Sandra Bullock, unele pentru prima oară în carieră, abordează genul "activ".
Original şi nu prea
Ca şi 2011, 2012 este anul continuărilor, al remake-urilor, al ecranizărilor şi al filmelor bazate pe personaje deja cunoscute. Am parcurs luni de zile din programul cinematografelor de la noi şi de-abia am găsit câteva proiecte originale, precum Brave, animaţia celor de la Pixar, comedia Ted, cu Mark Wahlberg şi Mila Kunis, filmul de acţiune Premium Rush, animaţia Disney Wreck-It Ralph sau SF-ul Gravity. Oricum, din cele câteva sute de premiere, probabil că nici măcar 10 procente nu sunt cu adevărat originale...

Ei,cum credeti ca va fi anul acesta?

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu