Pagini

Persoane interesate

luni, 2 ianuarie 2012

Recenzie Eve de Anna Carey

                                                EVE
Traducere din limba engleză de: Alexandru Sasu şi Shauki Al-Gareeb
Nr pagini: 288
Format: 13 x 20 cm
Aparitie: 2011

Pret: 29.90 lei

Opinia mea,

Eve este una dintere cartile pe care l-am vrut imediat ce a aparut in magazine ,asa ca nu pot sa spun ca am citit-o foarte recent dar m-a impresionat,nu pentru personaje si pentru actiunea in sine.


Eve traieste intr-o scoala-internat dupa ce o molima a omorat aproape toata populatia.La marile minciune pe care l-au zis-o profesoarele ea crede ca lumea de afara este una minunate si "perfecta".
Dar dupa ce o colega dea ei pe nume Arden incearca sa fuga,ea insasi is pune semna de intrebare asa ca se hotaraste sa vada cu ochi ei.Dupa ce tranverseaza lacul si ajunge in caladire pe care ea o credea ca cladierea in care le invata meseri,constata cu stupoare ca fetele nu sunt tratate asa cum credea ea,din contra ele sunt puse sa nasca mereu pentru a se dezvolta un nou oras.Dupa cele vazute hotaraste sa fuga de la scoala si ajutata chiar de catre o profesoara reuseste.
Cat despre cum supravietuieste :Eve nu se descurca prea stralucit si pana cand o reintalneste pe Arden ajunde destul de nemancate si murdara.In cele din urma Arden hotaraste sa o lase pe Eve sa o insoteasca.
Dr de aici se cam complica deoarece Eve si Arden il intalnesc pe Caleb si Eve se simte atrasa de el,dar din nefericire ajung sa fie urmariti de trupele regelui(giciti de ce Eve?pai se pare ca regere vrea un fiu si Eve este perfecta pentru a-i face)si Eve este pusa in mai multe dificultati din cauza iubiri si a supravietuiri.

De aici nu va mai spun decat ca este o carte minunata.Sfarsitul ma intristat destul de rau deoarece ma asteptem la ceva mai fericit dar sa speram ca autoare se gandeste si la asa ceva.

Nota mea pentru carte este 9 din 10 deoarece nu mi-a placut sfarsitul.
Aveti mai jos coperta la Eve ca din romania dar si cea din America.
Care va place mai mult eu sincer o prefer pe a noastra,voi?
Aceasta este operta volumului 2 care va aparea pe data de 3 iulie in SUA. se pare ca mai avem de asteptat.

 Cel de sus este o prezentare a carti,sper ca v-am convins sa culmarati cartea daca nu poate niste citate ajuta.

"- Ei bine, ai face bine sa ma duci inapoi de unde m-ai luat.Priete...prietenul meu foarte solid ma asteapta acolo.E foarte inspaimantator si..........un ucigas nenoricit, am adaugat, repetand fraza pe care o auzisem folosita de carte membri bandei.
Baiatul continua sa chicoteasca.
-Te duc inapoi."

"-Presupun ca ala este prietenul tau "foarte solid"?
Arden a iesit incet din ascunzatoare.Genunchi pantalonilor ei erau uzi si plini de noroi,ca si cand se tarase pe pamant."

"-Iti place sa fii urmarita de trupe inarmate?Si-a trecut mainile peste pielea bronzate,stergandu-si apa de ploaie de brate,meri si piept.Asta e ideea ta de distractie?
-Las-o balta.
Calev a deschis o conserva care continea un terci maro.
-Sau............,a inceput el,lingand capacul.Imi zambeai mie?
-In mod sigur nu."

Despre autoare,

ANNA CAREY a studiat literatura şi scrierea creativă la Universitatea New York şi deţine un Master de la Brooklyn College. În prezent locuieşte în Los Angeles.

Puteti cumpara cartea de la editura Leda de aici

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu